گیربکس
گیربکس
Blog Article
همانطور که صنایع به تکامل خود ادامه می دهند ، انواع گیربکس های صنعتی مورد استفاده در کاربردهای مختلف نیز تکامل می یابد. پیشرفت در علم مواد، تکنیک های ساخت و اتوماسیون، باعث توسعه گیربکس های کارآمدتر، بادوام تر و تخصصی تر می شود.
همهی این فاکتورهای طراحی بر کارایی و هزینهی خرید گیربکس و موتور گیربکس صنعتی اثر میگذارند.
قبل از بیان انواع گیربکس صنعتی بهتر است کمی با نحوه عملکرد این ابزار آشنا شویم. در ابزارها و ماشینآلات مختلف از سیستمهای انتقال قدرت به منظور انتقال نیرو از نقطهای به نقطه دیگر استفاده میشود. گیربکس صنعتی یکی از ابزارهای سیستم انتقال قدرت است که بین تولید کننده قدرت (مثلا موتور الکتریکی) و مصرف کننده قدرت قرار میگیرد.
در صنعت معدن ، از گیربکس های کاهش مضاعف در تجهیزاتی مانند سنگ شکن ها و نوار نقاله ها استفاده می شود ، جایی که گشتاور بالایی برای جابجایی مقادیر زیادی از مواد مورد نیاز است.
گیربکسهای دستی به وسیله یک دسته دنده کنترل میشوند و به تغییر دنده به صورت دستی توسط اپراتور نیاز دارند. این نوع گیربکسها از ساختار سادهای برخوردارند و به دلیل کنترل دقیق توسط اپراتور، در برخی کاربردها بسیار کارآمد هستند.
به عنوان مثال ، ماشین آلات سنگین در صنایعی مانند معدن و ساخت و ساز ممکن است به گیربکس با ظرفیت گشتاور بالا مانند گیربکس کاهش مضاعف نیاز داشته باشند ، در حالی که کاربردهای کوچکتر ممکن است فقط به یک گیربکس حلزونی استاندارد نیاز داشته باشند.
روانکاری: در حین کارکرد، چرخدندهها به دلیل اصطکاک و سایش به روانکاری نیاز دارند. سیستم روانکاری در گیربکس، با استفاده از روغن یا گریس، این نیاز را برآورده میکند تا عمر مفید چرخدندهها و شفتها افزایش یابد و کارکرد گیربکس بهینه باشد.
گیربکسهای دستی در خودروهای قدیمی، ماشینآلات کشاورزی و برخی ماشینآلات صنعتی که به کنترل دقیق نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
گیربکس ها اطمینان حاصل می کنند که تجهیزات می توانند خواسته های وارد شده به آن مانند بلند کردن اجسام سنگین یا پردازش مواد با سرعت بالا را برطرف کنند.
گرمای بیش از حد باعث خرابی در جعبه دنده میشود. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، دمای گیربکس صنعتی باید به صورت دوره ای بررسی شود.
این گیربکس ها باید به گونه ای طراحی شوند که سرعت ها و شرایط مختلف باد را تحمل کنند و در عین حال کارایی و دوام را در طول زمان حفظ کنند.
بسیاری از گیربکسهای صنعتی هم در داخل و هم از بیرون رنگ میشوند تا یک لایه محافظ در هنگام ذخیره سازی و کارکرد خشک ایجاد کنند. رنگ های مورد استفاده در هر سطح معمولاً متفاوت است. اگر لایه های رنگ از بین بروند و سطح به طور کامل توسط روغن محافظت نشود، احتمال خوردگی وجود دارد.
در دیفرانسیل های خودرو ، گیربکس های مورب به چرخ ها اجازه می دهند تا با سرعت های مختلف بچرخند ، که برای عملکرد ایمن و کارآمد خودرو ، به ویژه هنگام چرخش در پیچ ها ضروری است.
مشاوره با متخصص: برای اطمینان مراجعه به صفحه مقاله از انتخاب صحیح، بهتر است با یک متخصص در زمینه گیربکس مشورت کنید.